Член делегації в ПАРЄ Гончаренко: До Києва приїде президентський комітет Асамблеї

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Член делегації в ПАРЄ Гончаренко: До Києва приїде президентський комітет Асамблеї

Олексій Гончаренко / Facebook

До Києва приїде президентський комітет Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), до якого входять президент ПАРЄ та голови політичних груп. Дата візиту наразі узгоджується. Про це повідомив член української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи, нардеп Олексій Гончаренко («Європейська солідарність»).

Сьогодні у Страсбурзі починається осіння сесія Асамблеї, а також урочистості на честь 70-річчя Ради Європи.

«Закінчилось засідання групи консерваторів, на якому було ухвалене рішення, що президентський комітет ПАРЄ і голови політичних груп мають приїхати до Києва для консультацій, це дуже важливо для України», — повідомив Гончаренко зі Страсбурга.

Він також додав, що нова генсек Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич скоро відвідає Україну. «На засіданні Бюро ПАРЄ нова генсек Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич пообіцяла, що її перший візит відбудеться до Грузії, а другий в Україну. Нагадаю, що вона зараз приступає до своїх обовʼязків після відходу Турбйорна Ягланда, який зробив дуже багато для повернення Росії в ПАРЄ без санкцій», — додав Гончаренко.

За його словами, Україну підтримують члени групи «Балтик +» — це Литва, Латвія, Естонія та Грузія. Вони не будуть приймати участі в урочистостях і жодних святкуваннях 70-річчя, а також відмовилися відвідувати відкриття сесії. «Грузія вирішила бойкотувати всі засідання в залі. Литва надіслала дуже обмежену делегацію — дві людини з восьми. У принципі ці країни нас підтримують, і ми маємо відпрацьовувати спільну позицію», — підкреслив нардеп.