Премʼєра Британії Бориса Джонсона звинуватили в харасменті 20-річної давнини

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Премʼєр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона звинуватили в сексуальних домаганнях до журналістки Шарлотти Едвардс. Про це повідомляє The Times.

Дівчина в 1999 році працювала разом з Джонсоном у політичному журналі The Spectator, де той був редактором. Едвардс розповіла, що одного разу в редакції він поклав їй руку на стегно і стиснув її. Журналістка додала, що вирішила поділитися своєю історією «на честь дворічного ювілею руху #MeToo».

Крім того, вона згадала ще один випадок, який нібито стався під час обіду в робочий час. Джонсон, сидячи за обіднім столом, поклав свою руку на внутрішню сторону ноги дівчини і підсунув її вище так, що їй довелося випрямитися. При цьому дівчина, яка сиділа по другий бік від Джонсона, зізналася, що їй він зробив те ж саме. «Імовірно, нинішній премʼєр-міністр проробив цей трюк одночасно з двома», — повідомила журналістка.

У той же час, представник Джонсона в інтервʼю The Guardian відповів, що ці звинувачення не відповідають реальності. Сам же Борис Джонсон, дізнавшись про звинувачення, розлютився і назвав їх маячнею. У свою чергу, журналістка на своїй сторінці в Twitter повідомила, що «навіть якщо премʼєр-міністр не може пригадати інцидент, то вона чудово все памʼятає».

  • Премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заперечує звʼязок із бізнес-леді зі Сполучених Штатів Дженніфер Аркур. За словами премʼєра, всі його звʼязки з жінкою були в межах закону, тому заявляти про це «не було ніякого інтересу». Як відомо, політика звинувачують у тісних звʼязках із жінкою під час його перебування на посаді мера Лондона, внаслідок чого компанія Аркур отримала кілька тисяч фунтів стерлінгів за рахунок грантів.
  • Премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що в нього немає намірів покинути свою посаду, якщо країна до 31 жовтня не вийде з Євросоюзу.