Гончарук вважає причиною конфлікту між працівниками та керівництвом МОЗ «проблеми комунікації»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Премʼєр-міністр Олексій Гончарук вважає причиною ситуації, яка склалася між керівництвом Міністерства охорони здоровʼя та працівниками відомства, «проблеми комунікації». Про це він заявив на презентації програми дій уряду, передає Укрінформ.

«Я бачив той відкритий лист, який був адресований мені як премʼєр-міністру щодо тієї конфліктної ситуації. Я про неї знаю. Так сталося, що я знаю десятки людей, які там працюють, тому знаю ситуацію з різних сторін. Я особисто вважаю, що проблема, яка існує — це більше проблема комунікації, що люди не завжди можуть знайти один з одним спільну мову», — додав Гончарук.

Він додав, що мав розмову з очільницею МОЗ Зоряною Скалецькою, яка пообіцяла докласти зусиль для того, щоб з’ясувати, що насправді відбувається. «Можливо ми проведемо, якщо в цьому буде потреба, якщо міністр вважатиме це за потрібне, спільну зустріч з колективом, з тими людьми, хто піднімав це питання публічно», — сказав Гончарук.

Він також наголосив, що довіряє Скалецькій, і що з нею з самого початку була домовленість про те, що кадрові питання в міністерстві перебувають у компетенції міністра. Водночас, коментуючи проведення аудиту, Гончарук зауважив, що в кожному міністерстві зараз триває оцінка працівників.

«Кожен міністр, коли він приходить у міністерство, оцінює тих людей, з якими працюють. І в багатьох міністерствах дуже сильно змінюється команда, в тому числі і та, яка керує окремими департаментами, державні секретарі звільняються, директори департаментів звільняються, і так далі. Це зараз масове явище в уряді, коли приходять нові міністри. Це нормальна ситуація. ...Не завжди ця ситуація виходить у публічну площину на такий рівень. Тому ситуація з МОЗ є в цьому разі особливою, і потребує окремої уваги», — сказав Гончарук.

  • 24 вересня працівники Міністерства охорони здоровʼя звернулися з відкритим листом до премʼєр-міністра Олексія Гончарука. Вони заявили, що дії нового керівництва МОЗ ставлять під загрозу продовження реформи охорони здоровʼя в Україні.
  • Пізніше Скалецька заявила, що не бачить причин для звинувачень і нове керівництво МОЗ не «згортатиме» реформи, які були розпочаті раніше.