НАЗК попросило Чумака уточнити період, якого стосується скасування заборони на публікацію декларацій військових прокурорів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національне агентство з питань запобігання корупції попросило головного військового прокурора Віктора Чумака уточнити період, на який поширюється скасування заходів безпеки щодо декларацій військових прокурорів. Про це theБабелю повідомила пресслужба НАЗК.

З таким проханням до Чумака звернувся голова НАЗК Олександр Мангул. Він пояснив, що така необхідність виникла через те, що проєкт рішення НАЗК щодо відновлення в публічній частині Реєстру доступу до декларацій військових прокурорів не підтримала більшість членів НАЗК на засіданні 27 вересня.

«В постановах головного військового прокурора за 2017, 2018 та 2019 роки чітко вказуються причини застосування заходів безпеки, і на сьогодні ці причини залишаються актуальними», — зазначив Мангул.

Через це голова НАЗК попросив Чумака повідомити, щодо яких декларацій військових прокурорів скасовуються заходи безпеки — тих, що подаються після ухвалення відповідної постанови 16 вересня 2019 року, чи також декларацій та повідомлень про суттєві зміни в майновому стані, які були подані в період, коли діяла заборона на публікацію декларацій військових прокурорів.