NASA опублікувало відеосимуляцію приземлення нового корабля Starship, який зможе літати на орбіту тричі на день

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
NASA опублікувало відеосимуляцію приземлення нового корабля Starship, який зможе літати на орбіту тричі на день

Twitter / Elon Musk

Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) опублікувало відеосимуляцію посадки нового Starship і його тестової модифікації Mk1, який зможе здійснювати польоти до Місяця та Марса.

Корабель, який напередодні презентували в техаському окрузі Кемерон-Каунті на приватному космодромі Бока-Чіка, зможе літати на орбіту тричі на день і буде важити близько 120 тонн. Зореліт обладнали двома передніми крилами й вирішили залишити всього два керма з трьох.

Висота Mk1 складе 50 метрів, а діаметр — 9 метрів. Starship разом з новим ракетоносієм Super Heavy зможе виводити на орбіту вагу до 150 тонн, а його найпотужніші 24 двигуни не будуть задіяні до виходу в космос, оскільки функцію ракетоносія виконуватиме Super Heavy. Згідно з прогнозами дослідників, вантажні місії на Марс почнуться вже в 2022 році, а перші колоністи зʼявляться там до 2024 року.

  • Американська компанія SpaceX зібрала космічний корабель Starship, який перебуває на стартовому комплексі в окрузі Камерон і має намір провести запуск повнорозмірного прототипу Starship.
  • 19 серпня Родстер Tesla, запущений у космос 6 лютого 2018 року, здійснив перший виток по еліптичній орбіті навколо сонця. На це в нього пішло 557 днів, повідомляють на сайті Whereisroadster, який відстежує місце перебування Tesla в космосі.