Справу «діамантових прокурорів» Шапакіна та Корнійця розглядатиме Антикорупційний суд

Автор:
Марина Федорова
Дата:

30 вересня Голосіївський суд задовольнив клопотання Генеральної прокуратури у справі «діамантових прокурорів» і передав її до Вищого антикорупційного суду. Про це повідомляє «Судовий репортер».

Прокурори обґрунтували своє клопотання тим, що справа порушена за ч. 4 ст. 368 КК (»Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою в особливо великому розмірі») і тому підслідна НАБУ. Суд заявив, що в липні 2015 році, на момент вчинення злочину, НАБУ не здійснювало свої функції, справу розслідувала ГПУ.

Справа «діамантових прокурорів»

У липні 2015 року за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах було затримано заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна і заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця. При затриманні у них було виявлено в цілому близько $500 тис., а також коштовності та цінні папери. Під час обшуку в кабінеті Шапакіна знайшли $130 тис., у будинку — $30 тис. і €22 тис., у квартирі — $170 тис. і 500 тис. грн, а також документи на депозитні вклади на 800 тис. грн і незареєстровану вогнепальну зброю та боєприпаси. При обшуку у Корнійця також було знайдено 35 пакетів з діамантами загальною кількістю 65 каменів.

Печерський райсуд заарештував Корнійця і Шапакіна на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн. Шапакін вніс необхідну суму застави і був відпущений з СІЗО. Згодом Апеляційний суд Києва збільшив йому заставу до 6,4 млн грн, але він знов її сплатив. Корнієць вийшов з СІЗО 31 липня після внесення застави (3,2 млн грн).

У справі налічується 23 томи документів. Голосіївський районний суд Києва почав розгляд справи по суті 21 березня 2016 року.