ФІФА зобовʼязала «Кардіфф» заплатити французькому клубу €6 млн за загиблого футболіста Салу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міжнародна футбольна федерація (ФІФА) зобовʼязала валлійський клуб «Кардіфф» виплатити перші €6 млн французькому «Нанту» за перехід аргентинського футболіста Еміліано Сали, який розбився при перельоті через Ла-Манш наприкінці січня, пише The Guardian.

«На зустрічі, яка відбулася 25 вересня, комітет ФІФА зі статусу гравців зобовʼязав «Кардіфф» заплатити футбольному клубу «Нант» €6 млн, що відповідає першому внеску за угодою про трансфер, укладеною між сторонами 19 січня 2019 року для переходу Еміліано Сали з футбольного клубу «Нант» у футбольний клуб «Кардіфф», — цитує видання заяву комітету.

У документі також наголошується, що обидва клуби можуть протягом 10 днів отримати копію рішення й оскаржити його у спортивному арбітражному суді в Лозанні (Швейцарія).

У «Кардіффі» заявили, що клуб «запитуватиме подальші розʼяснення» від ФІФА «для того, щоб ухвалити обґрунтоване рішення щодо наступних кроків». Очікується, що «Кардіффу», згідно з графіком платежів, доведеться ще двічі перерахувати кошти французькому клубу.