У Конгресі США вимагають від адвоката Трампа документи про розмову із Зеленським

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Голови комітетів палати представників Конгресу США з розвідки, нагляду і закордонних справ запросили у адвоката президента Рудольфа Джуліані документи, повʼязані із розмовою Дональда Трампа та Володимира Зеленського.

Як повідомляє «Радіо Свобода», вони вимагають від Джуліані до 15 жовтня надати листування, записи, електронні листи і т. ін., які могли б стосуватися «спроб президента і його адміністрації чинити тиск на Україну з метою вплинути на президентські вибори 2020 року».

Крім того, конгресмени запитали інформацію щодо зовнішньої допомоги США Україні, а також про зусилля з її стримання. Конгрес цікавить, чи координував Джуліані свої дії з представниками адміністрації Трампа.

Запити були обґрунтовані словами самого Джуліані, який раніше говорив, що просив українських представників розслідувати діяльність Джо Байдена — прямого конкурента Трампа на майбутніх виборах. Сам Джуліані згодом відмовився від цих слів. Він неодноразово стверджував, що спілкувався з представниками української влади зокрема про «втручання України у вибори 2016 на боці противників Трампа».

Документи вимагають у рамках імпічменту президента США.