На посаду заступника міністра охорони здоровʼя претендує одеський блогер, який виступає проти щеплень. Очільниця МОЗ це заперечує

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
На посаду заступника міністра охорони здоровʼя претендує одеський блогер, який виступає проти щеплень. Очільниця МОЗ це заперечує

Facebook / Sergiy Dibrov

Одеський блогер Сергій Дібров претендує на посаду заступника міністра охорони здоровʼя. Відповідну інформацію він зазначив у своїй декларації, яка опублікована в публічному реєстрі Національного агентства з питань запобігання корупції.

Дібров є одним з найактивніших представників руху проти щеплень. У своїй публікації в колонці для «Думської» він писав, що у 2001 році його першу дитину вакцинували без відома батьків, і це зашкодило її здоровʼю. Після цього випадку він відмовився робити щеплення другій дитині.

Також він виступав на підтримку акції проти щеплень, яка проходила в серпні біля Офісу президента.

«Особисто я вважаю право на вільну відмову від щеплення одним із способів захисту права на життя. І будь-яке обмеження цього права — відповідно, обмеженням права на життя», — писав Дібров у Facebook.

Міністр охорони здоровʼя Зоряна Скалецька назвала фейком можливе призначення Діброва на посаду.

«Це фейк. Як мені стало відомо, капосники шукають по всій країні одіозних осіб, щоб створювати фейки про їхнє можливе призначення», — написала вона.