Данилюк пояснив свою відставку небажанням «брати участь у підкилимних іграх деяких персонажів»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Екссекретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк заявив, що пішов у відставку через небажання «брати участь у підкилимних іграх деяких персонажів». Про це він заявив у коментарі «Гордону».

«Відставка з посади секретаря РНБО — моя ініціатива. Це було свідоме рішення, засноване на тому, що відбувається, і як зараз формується політика. Мені просто не цікаві підкилимні ігри, якими займаються деякі персонажі. Я запропонував президенту кілька варіантів, щоб виправити ситуацію, але до єдиної позиції ми не прийшли. Хоча стосунки у нас залишилися конструктивними. Не виключаю, що буду допомагати йому, консультувати. Все ж таки я підтримував його з самого початку кампанії, тому бажаю йому успіху», — розповів Данилюк.

Він додав, що буде визначатися зі своїм майбутнім. «Надходять пропозиції, як правило, повʼязані з бізнесом. Правда, вони переважно з інших країн, а мені цікаво попрацювати в Україні. Думаю, це буде незалежна платформа. На даному етапі, мені здається, так буде правильно», — зазначив Данилюк.

Екссекретар додав, що у багатьох людей, які прийшли до влади, недостатній рівень професіоналізму. «Влада в Україні зараз дуже різношерста. У цій команді різні люди — є ті, кого я підтримую, а є такі, кого не підтримую. Тому, коли говорять «влада», я відразу їх поділяю. У всіх різний рівень досвіду. У багатьох , хто прийшов, не вистачає професіоналізму», — пояснив Данилюк.

Він сподівається, що «будуть зроблені висновки, і президент проведе коригування». «Хоча його тягнуть в інший бік. Інакше будуть проблеми. Від його команди багато чого чекають, і якщо ці великі очікування не реалізуються, усі отримають серйозну психологічну травму. І не тільки. Час дуже цінний. Зараз важливий період — інші країни відвертаються від України, займаючись своїми проблемами», — сказав Данилюк.