У Польщі затримали організатора наркодилерської мережі у Кривому Розі. Оборот угруповання сягав 7 млн грн на місяць

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Поліція Польщі затримала одного з організаторів злочинної організації, яка займалася збутом наркотиків у Кривому Розі Дніпропетровської області. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

На початку 2019 року в Дніпропетровській області викрили багаторівневу злочинну організацію, яка продавала в Кривому Розі метамфетамін і трамадол. Поліція встановила лідера і понад 20 учасників наркодилерської мережі та ліквідувала дві великі нарколабораторії. Щомісячний оборот злочинної діяльності становив від 5 до 7 млн грн.

Національна поліція

Один з головних фігурантів злочинної організації тривалий час переховувався за кордоном і був оголошений у міжнародний розшук в мережі Інтерпол. Він входив у трійку координаторів організації, відповідав за налагодження мережі збуту наркотиків і вербування до лав угруповання. Минулого тижня його затримали в Польщі, на кордоні з однієї з європейських країн, йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Національна поліція

Вісім учасників злочинної організації вже перебувають під вартою, двоє — під домашнім арештом. Зловмисникам оголошено підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) і ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво чи збут наркотичних засобів) Кримінального кодексу. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 9 до 12 років.