СБУ викрила пропагандиста «ідей Новоросії» на Дніпропетровщині

Автор:
Люся Зеленко
Дата:

Контррозвідники Служби безпеки України викрили у Дніпропетровській області завербованого ФСБ Росії пропагандиста. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Оперативники встановили, що представник громадської організації «Дніпропетровське земляцтво Росії» готував та розміщував в інтернеті пропагандистські матеріали антиукраїнського змісту на підтримку самопроголошених «ЛДНР» та ідей «Новоросії».

«Він також поширював заклики до створення фейкової «Дніпропетровської народної республіки»», — повідомляє пресцентр СБУ.

СБУ

За словами самого агітатора, його завербувала ФСБ, коли він перебував на території країни-агресора, у Москв. Російські спецслужби нібито «вийшли» на нього через знайомих, які проживають у Росії. За щомісячну плату він погодився виконувати завдання, спрямовані на зміну меж території нашої держави, а також зі збору розвідувальної інформації про соціально-політичну ситуацію в регіоні.

СБУ

Під час однієї з поїздок до РФ для звіту про виконання завдань російська спецслужба навіть «нагородила» мешканця Дніпропетровщини медаллю до 100-річчя «ВЧК-КГБ-ФСБ».

Під час обшуків слідчі СБУ вилучили у зловмисника комп’ютерну техніку та мобільні термінали, які використовувались для проведення підривної діяльності проти нашої держави. Наразі затриманому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 110 КК (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), що карається позбавленням волі терміном до 5 років.