«На мене там чекають». Олег Винник обурився, що Україна забороняє артистам виступати в Криму

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Україна повинна продовжувати спроби повернути Крим і популяризувати українську музику на анексованому півострові, а не забороняти артистам туди їздити. Про це на пресконференції заявив український виконавець Олег Винник.

Артист обурився, що українські співаки не можуть давати концерти в Криму, щоб не потрапити в базу «Миротворця». «Усі говорять, що Крим наш, але якщо туди поїде наш український артист і виступить для наших громадян, ким він буде? Зрадником? Якщо ми кричимо, що Крим наш, чому я не маю права туди поїхати і виступити? Мене там чекають, мене хочуть там бачити. Але я не маю права туди поїхати виступати. Це ж Крим, де живуть наші люди, вони ж не окупанти. Чому ми купатися маємо право туди поїхати, а виступати ні?» — заявив Винник.

За словами виконавця, Україна повинна продовжувати спроби повернути Крим, тому популяризація української музики на анексованому півострові має йти на користь місцевому населенню, а не вважатися зрадою.

Днями Олег Винник потрапив до бази «Миротворця» за те, що приєднався до російської акції «За мир» разом зі своїми російськими колегами. Акцію під назвою «#ВСЕММИР» почала російська музична група «СВІТ 519». Вони випустили 4-хвилинний відеоролик, в якому учасники, одягнені в білі футболки з написом «#ВСЕММИР», співають пісню, змінюючи один одного.

До проєкту приєдналися багато російських зірок, зокрема Оксана Федорова, Валерій Сюткін, Сосо Павліашвілі, Валерія, Ігор Крутой, Дмитро Маліков, Нонна Гришаєва. Серед учасників акції є прибічники політики президента Російської Федерації Володимира Путіна і ті, хто публічно заявляв про підтримку анексії Криму. Зазначимо, що Олег Винник — єдиний з українських співаків, хто підтримав флешмоб.

«Я не хочу, щоб батьки оплакували своїх дітей, я не хочу, щоб молоді дружини ставали вдовами, і я не хочу, щоб страждали діти. Давайте не забувати, що ми прийшли в цей світ, щоб навчитися любити, а не забирати життя одне в одного. Усім мир, усім мир», — говорить Винник в ролику на YouTube.

  • Олег Винник перед парламентськими виборами агітував за Аграрну партію в Фастові.
  • У Київській області 33-річна жінка пішки йшла по трасі Київ — Чоп, щоб потрапити на концерт Олега Винника. Як повідомили в обласній поліції, патрульні побачили її вночі одну на дорозі і вирішили уточнити, чи все у неї гаразд.