Олег Сенцов подарував президенту Франції свій тюремний кухоль на знак подяки за підтримку України

Автор:
Люся Зеленко
Дата:

Колишній політвʼязень Кремля, відомий український режисер Олег Сенцов подякував президенту Франції Емманюелю Макрону за допомогу у звільненні полонених і за підтримку України і подарував свій тюремний кухоль. Про це активіст повідомив на сторінці у Facebook.

«Я розповів про своє бачення ситуації і конкретніше — про 227 наших полонених на Донбасі і 86 в Росії. Більшість з останніх — кримські татари, які страждають за свої політичні та релігійні переконання, яких окупанти намагаються представити як ісламських терористів. Президент мене почув. Щоб інформація закріпилася краще, подарував свій тюремний пластиковий кухоль з наклеєним прізвищем», — написав Олег Сенцов.

«Радий був почути, що на цьому він не має наміру зупинятися і робота триватиме. Запитав, чи розуміє Макрон справжні цілі Путіна і чи довіряє йому. Відповіді мене задовольнили», — підкреслив режисер. На зустрічі він не став говорити про своє перебування у вʼязниці, пояснюючи це тим, що «тепер є речі й важливіші». Він також закликав Макрона «не забувати про наших полонених».