«Зробили нас разом». Соцмережі розкритикували погодження Україною «формули Штайнмаєра»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Користувачі соцмереж бурхливо відреагували на заяву президента Володимира Зеленського про те, що українська сторона Тристоронньої контактної групи погодила «формулу Штайнмаєра» для врегулювання ситуації на Донбасі.

Партія «Голос» та її лідер Святослав Вакарчук вимагають від президента провести закрите засідання парламенту, на якому Зеленський повинен пояснити, який саме документ підписано в Мінську і на які поступки він готовий піти.

У партії «Європейська солідарність» назвали «формулу Штайнмаєра» пасткою, яка може вільно чи проти волі вивести на шлях капітуляції. І записали ціле відеозвернення з цього приводу.

Лідерка «Батьківщини» Юлія Тимошенко назвала «формулу Штайнмаєра» неприпустимою для України, а її підписання в Мінську — прямою загрозою національній безпеці, територіальній цілісності та суверенітету нашої країни. «Ми звертаємося до президента з проханням терміново зібрати лідерів парламентських фракцій і детально пояснити, що саме підписано в Мінську та на які дії надана згода», — заявила вона.

«Опозиційна платформа — За життя» навпаки привітала затвердження «формули Штайнмаєра» та висловила готовність працювати над необхідними для її імплементації законами.

Націоналісти назвали ухвалене у Мінську рішення легалізацією окупаційного режиму і влаштували безстрокову акцію на Банковій.

А от у ексміністра закордонних справ після затвердження «формули Штайнмаєра» питань виникло більше, ніж було до того.

«Ви мене зробили разом», — відреагував на затвердження формули політолог Віктор Таран.

Речниця експрезидента Віктора Ющенка Ірина Ваннікова вважає, що Зеленьский на брифінгу нічого не пояснив суспільству та «побіг до дітей».

Ексрадник президента Порошенка Юрій Бірюков додав, що якщо на зустрічі «нормандської четвірки» порушать питання повторного референдуму в Криму, то це позбавить Україну міжнародної підтримки.

Журналістка Марина Данилюк-Єрмолаєва вважає, що «формула Штайнмаєра» є фактичними Мінськими домовленностями — 2 для Зеленського.

Журналіст Антон Павлушко взагалі звинувати Зеленського у маніпуляціях на темі полонених.

Журналіст Віталій Портніков вважає, що затвердження «формули Штайнмаєра» може загострити ситупцію на лінії зіткнення.