Данилюк розповів, що у нього були непрості стосунки з Богданом, а причина відставки повʼязана з ПриватБанком

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Нещодавно відправлений у відставку секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк розповів, що у нього були складні стосунки з керівником Офісу президента Андрієм Богданом.

«Буду казати неправду, якщо скажу, що в нас прекрасні дружні стосунки. В нас непрості стосунки з моменту самої кампанії, цього не приховую. Просто маю інше бачення та підходи до розвитку ситуації. Я не підходжу до проблем з позиції «все вирішимо», — сказав Данилюк в інтервʼю ВВС Україна.

За його словами, країна має працювати «без ручного контролю», спиратися на сильні інститути.

На питання про те, чи впливає на дії Богдана бізнесмен Ігор Коломойський, Данилюк відповів: «Не хочу це коментувати. Давайте подивимося, що відбувається. Мова не про персоналії. Є системна проблема. Є люди, які мають конфлікт інтересів, і Андрій — один з них».

Однією з головних причин свого звільнення Данилюк назвав спробу запобігти «неправильним рішенням в процесі ПриватБанку», які могли вплинути на скасування націоналізації фінустанови.

«Це дуже небезпечне рішення, яке посилає сигнал, що олігархи тримають владу, вони впливають на державні інститути. Це також буде червоне світло для нашої взаємодії з МВФ», — сказав Данилюк, додавши, що ніяких компромісів з Коломойським в питанні банку бути не повинно.

«Про який компроміс може йти мова. Якщо вони включають в себе виплату певної компенсації, тоді це називається не компроміс, а здача інтересів», — заявив він. Данилюк впевнений, що скасування націоналізації ПриватБанку поставить під загрозу відносини МВФ і України.