У «Слузі народу» заявили, що Україна не підписувала «формулу Штайнмаєра», а лише погодилася з її формулюваннями

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Голова комітету з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко каже, що українська сторона в Мінську не підписувала загальну «формулу Штайнмаєра» і лише погодилася з формулюваннями в документі. За його словами, представник України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Леонід Кучма передав представнику ОБСЄ Мартіну Сайдику лист з підписом про узгодження формулювань.

Про це він написав у Facebook.

«Нюанси — вчора ніхто нічого не підписував. Представник України в ТКГ Леонід Кучма письмово повідомив представнику ОБСЄ Сайдику про те, що Україну влаштовують формулювання, узгоджені радниками голів держав Нормандського формату в Мінську 1 вересня 2019 року. Зміст формулювання неодноразово пояснював міністр закордонних справ України Пристайко — йдеться про порядок застосування рішень «про особливості...» до місцевих виборів в ОРДЛО на тимчасовій основі і на постійній після», — написав Яременко.

Він додав, що тепер нас чекають переговори і прийняття законів у Верховній Раді, які не будуть змінами до Конституції.

Яременко зазначив, що Україна не поступається своїми територіями, а «рухається в напрямку припинення кровопролиття на Донбасі».

Раніше російська газета «Комерсант» опублікувала лист Кучми з узгодженим текстом «формули Штайнмаєра». Спільного підпису на одному документі не було, оскільки Кучма відмовився підписуватися поруч із бойовиками. Від імені Росії формулу погодив Борис Гризлов, від бойовиків — Наталія Ніконорова і Владислав Дейнего.