Російський «Коммерсантъ» опублікував текст «формули Штайнмаєра» з підписами всіх сторін

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Російська газета «Коммерсантъ» опублікувала текст «формули Штайнмаєра» щодо вирішення конфлікту на Донбасі. Під узгодженим текстом окремо підписалися всі сторони.

Від імені Росії формулу погодив Борис Гризлов, від бойовиків — Наталія Ніконорова («ДНР») і Владислав Дейнего («ЛНР»).

«Цей Закон набуває чинності о 20:00 за місцевим часом у день голосування на позачергових місцевих виборах в окремих районах Донецької і Луганської областей, які призначені та проведені у відповідності з Конституцією України і спеціальним Законом України, що регулює позачергові місцеві вибори у вищезазначених районах. Він буде діяти на тимчасовій основі до дня публікації підсумкової доповіді місії БДІПЛ ОБСЄ зі спостереження за виборами, згідно з усталеною практикою БДІПЛ ОБСЄ, про відповідність у цілому позачергових місцевих виборів стандартам ОБСЄ та міжнародним стандартам для демократичних виборів, а також українському законодавству, в якому дається відповідь на питання, погоджене в «нормандському форматі», затверджене Тристоронньою контактною групою і направлене Україною в запрошувальному листі і Головуванням ОБСЄ Директору БДІПЛ.

Цей Закон продовжує діяти на постійній основі, в разі якщо в підсумковій доповіді БДІПЛ ОБСЄ буде зроблено висновок відповідно до усталеної практики БДІПЛ ОБСЄ, що позачергові місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей були проведені в цілому у відповідності зі стандартами ОБСЄ та українським законодавством, при відповіді на питання, погоджене в «нормандському форматі», затверджене Тристоронньою контактною групою і направлене Україною в її запрошувальному листі і Головуванням ОБСЄ Директору БДІПЛ», — йдеться в тексті документа.