У Росії назвали терміни узгодження зустрічі лідерів «нормандської четвірки»

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
У Росії назвали терміни узгодження зустрічі лідерів «нормандської четвірки»

Пресслужба президента російської федерації

У Кремлі заявили, що переговори в «нормандському форматі» стануть можливими після розведення військ на Донбасі в районі населених пунктів Петровське і Золоте Луганської області. Про це заявив помічник президента Росії Володимира Путіна Владислав Сурков, передає ТАСС.

Він також додав, що перед зустріччю глав держав-членів «нормандського формату» можуть зустрітися глави МЗС. За прогнозом Суркова, на це може знадобитися близько двох тижнів.

1 жовтня українська сторона Тристоронньої контактної групи погодила «формулу Штайнмаєра» щодо врегулювання ситуації на Донбасі, а президент Володимир Зеленський анонсував розробку нового закону про особливий статус Донбасу. Згоду на формулу Штайнмаєра в Києві зустріли акціями протесту під гаслом «Ні капітуляції».

  • Напередодні підписання в Мінську колишній представник України в політичній підгрупі ТКГ Роман Безсмертний опублікував текст «формули Штайнмаєра», який може бути підписаний в Мінську, а потім представлений на переговори в «нормандському форматі». Безсмертний пояснив, що підписання «формули» в такому вигляді для України — «це пастка» і означає, що Росія буде проводити вибори в зручному для себе форматі.
  • Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав дві умови, які повинні бути виконані, щоб відбулася зустріч у «нормандському форматі». Це розведення військ і застосування «формули Штайнмаєра».