Українці тепер можуть отримувати субсидії в будь-якому зручному банку. Мінсоцполітики надало розʼяснення

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Мінсоцполітики розʼяснило новий механізм виплати субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, який почав діяти з 1 жовтня. Тепер українці можуть самі вибрати зручний їм банк або скористатися потрібною послугою «Укрпошти» (виплата на касі відділення або доставка додому).

Як повідомляє пресслужба міністерства, зміни вводяться, тому що субсидія призначається на опалювальний сезон — з 1 жовтня по 30 квітня.

Щоб відмовитися від послуг Ощадбанку й обрати іншу установу, потрібно до 15 жовтня подати до 15 жовтня заяву в орган соціального захисту. Після цього відкривається рахунок в одному з 38 уповноважених банків, після чого щомісяця на рахунок приходитимуть гроші.

Крім того, місцева влада отримала більше можливостей для регулювання виплат субсидій. Тепер вона зможе контролювати процес.

У міністерстві нагадали, що більшості одержувачів субсидії автоматично перерахують.

Внутрішньо переміщеним особам, орендарям житла, а також домогосподарствам, яким була призначена субсидія на фактично проживаючих і які в травні не звернулися до управління соцзахисту, потрібно зробити це до 15 грудня.

Тим, хто за підсумками минулого опалювального сезону отримав відмову у продовженні субсидій за борги, пропонується звернутися до підприємства-постачальника послуг з проханням провести реструктуризацію боргу, погасити заборгованість і звернутися за субсидією, або звернутися до спеціальної комісії при місцевих органах влади (актуально, якщо у людини немає можливості виплатити борг, але субсидія необхідна).