У ЄС назвали «формулу Штайнмаєра» «ключем до мирного вирішення конфлікту на сході України»

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
У ЄС назвали «формулу Штайнмаєра» «ключем до мирного вирішення конфлікту на сході України»

Civil Society Dialogue Programme Follow / Flickr

«Формула Штайнмаєра», згоду на підписання якої дала Україна напередодні в Мінську, є «ключем до досягнення міцного мирного вирішення конфлікту на сході України». Про це заявила речниця високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федерики Могеріні Майя Косьянчич, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У коментарі агентству Косьянчич заявила, що цей крок може призвести до «подальших зусиль для виконання Мінських домовленостей у повному обсязі». «Підсумки вчорашньої дискусії Тристоронньої контактної групи в Мінську, зокрема щодо так званої «формули Штайнмаєра» — це крок, який, як можна сподіватися, може призвести до подальших зусиль щодо повного виконання Мінських угод усіма сторонами», — заявила вона.

Косьянчич також нагадала, що ЄС підтримує роботу в «нормандському форматі», Тристоронньої контактної групи й ОБСЄ зі сприяння реалізації Мінських угод.

«ЄС твердо та в повній мірі підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в її міжнародно визнаних кордонах», — додала вона.