Зустріч Зеленського з фракціями: у «Європейській солідарності» заявили, що президенту не вдасться переграти Путіна

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Закрита зустріч президента Володимира Зеленського з головами фракцій парламенту тривала близько 40 хвилин. Про це повідомила співголова депутатської фракції «Європейська солідарность» Ірина Геращенко.

Вона розповіла, що керівники фракцій висловили свою думку щодо надання Україною згоди на застосування «формули Штайнмаєра».

«Зустріч мала закритий характер. Ми шануємо право влади на нерозголошення певних деталей переговорів, в той же час на цій зустрічі ми говорили про комунікаційний провал влади в інформуванні суспільства, ВР, журналістів, політикуму, експертів щодо ключового питання — миру. Це ненормально, коли Україна дізнається про підписання будь-яких документів в Мінську з російських ЗМІ. Це неправильно, що ВР повністю виключена з обговорення процесів мирного врегулювання», — наголосила Геращенко.

Зустріч з Зеленським вона назвала «важливою, але недостатньою для зняття всіх питань». «Мої відчуття, що Зеленський щиро прагне миру. Але так само щиро і дещо наївно вірить, що йому вдасться переграти Путіна. Ми ж бачимо в цих кремлівських формулах пастки для України. Ми відверто говорили про це на зустрічі», — додала вона.

У кулуарах парламенту лідер парламентської фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія заявив, що згода на «формулу Штайнмаєра» — це технічний крок, необхідний для подальших переговорів щодо врегулювання ситуації на сході України. Він також повідомив, що на зустрічі членів його фракції з президентом Володимиром Зеленським був і глава офісу президента Андрій Богдан.