Нацрада попросила суд скасувати ліцензію NewsOne

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Національна рада з питань телерадіомовлення просить суд анулювати ліцензію на мовлення телеканала NewsOne, повідомляє пресслужба Окружного адміністративного суду Києва.

Суд вирішує питання щодо відкриття провадження за цією адміністративною справою. 20 вересня Окружний адмінсуд міста розпочав провадження за позовом щодо скасування результатів позапланової виїзної перевірки телеканала NewsOne.

Перед цим суд відмовив NewsOne у задоволенні заяви про забезпечення позову, визнавши її необґрунтованою. У заяві телеканал просив Окружний адмінсуд зупинити дію рішення Нацради до набуття судовим рішенням у цій справі чинності.

У чому суть конфлікту?

7 липня російський державний телеканал «Россия 1» анонсував телемост з українським телеканалом NewsOne під назвою «Треба поговорити». Одним із ведучих мосту від Росії мав бути Андрій Малахов, з української сторони — ведучий і генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов. Пізніше телеканал NewsOne скасував телемарафон через протести. Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно NewsOne за статтею про держзраду, а Національна рада з питань телебачення та радіомовлення провела перевірку мовлення каналу.

23 серпня член Нацради Сергій Костинський заявив, що під час перевірки виявили «ознаки розпалювання ворожнечі в українському суспільстві», а регулятор має намір подати в суд, щоб анулювати ліцензію каналу.