Пролетіла майже 7 тис. км і вразила ціль. Пентагон запустив міжконтинентальну балістичну ракету

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Пролетіла майже 7 тис. км і вразила ціль. Пентагон запустив міжконтинентальну балістичну ракету

Staff Sgt. J.T. Armstrong / U.S. Air Force

Міністерство оборони США запустило міжконтинентальну балістичну ракету Minuteman III, щоб перевірити надійність її систем. Про це повідомила пресслужба Командування глобального удару ВПС США.

Це четвертий запуск ракет з початку року. Командування уточнило, що запуск здійснили з шахти на авіабазі Ванденберг у Каліфорнії. Головна частина ракети подолала відстань близько 6,75 тис. км і вразила ціль в районі атола Кваджалейн (Маршаллові острови) у Тихому океані. «Ці пуски не є реакцією на якісь події у світі або кризові ситуації в регіонах», — запевнили у Командуванні.

У повідомленні наголошується, що ракети Minuteman III були прийняті на озброєння майже 50 років тому. Фахівці Пентагону, Міністерства енергетики та Стратегічного командування ЗС використовують отримані при цьому дані для перевірки готовності наявних ракет.

Також командування пояснило, що календарі пуску ракет складаються заздалегідь — за три-пʼять років до початку, і планування кожного окремого запуску починається за шість місяців — рік до запуску. Пентагон планує замінити Minuteman III на нові ракети, які зараз на стадії розробки, у середині 2030-х.