Вночі: Держдеп просив Джуліані уникати Богдана, США вводять нові мита на товари з ЄС, КНДР підтвердила пуски ракет нового типу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Держдеп США рекомендував адвокату Трампа уникати зустрічей з Богданом

Адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані в інтервʼю заявив, що чиновники Держдепартаменту США радили йому уникати керівника Офісу президента України Андрія Богдана.

Замість цього, за словами ексмера Нью-Йорка, департамент волів, щоб він зустрівся з радником Зеленського Андрієм Єрмаком.

«Коли в Держдепі запитували мене, чи можуть вони дати мій номер Єрмаку, вони підмітили: «Єрмак — справжній юрист, на відміну від Богдана», — розповів адвокат. Джуліані додав, що Єрмак — «прямий», а Богдан — ні.

США вводять мита на товари з ЄС

З 18 жовтня Вашингтон вводить в дію мита в розмірі 10% на літаки з ЄС. Крім цього, вводяться мита 25% на деяку іншу продукцію ЄС, зокрема на промислові та сільськогосподарські товари.

Підставою для цього стала постанова Світової організації торгівлі. СОТ в середу дозволила США обкласти митом товари європейського експорту загальним обсягом $7,5 млрд у відповідь на незаконне субсидування Євросоюзом авіабудівного концерну Airbus.

Північна Корея підтвердила пуск ракети з підводного човна

Пхеньян заявив, що успішно випробував балістичну ракету нового типу «Букгиксон-3», призначену для запуску з підводного човна.

«Через випробувальний запуск науково обґрунтовано і технічно підтверджено найголовніші тактичні технічні показники балістичної ракети», — повідомили у військовому командуванні КНДР. Зазначається, що випробувальний запуск «не чинив жодного негативного впливу на безпеку навколишніх країн».

У США загинули 7 осіб через катастрофу бомбардувальника часів Другої світової

Семеро людей загинули після того, як бомбардувальник B-17 часів Другої світової війни впав у міжнародному аеропорту «Бредлі» в Коннектикуті.

На борту перебувало 13 осіб: 10 пасажирів і три члени екіпажу. Щонайменше шість людей були доправлені в лікарню, троє з них отримали важкі поранення.

Літак кілька хвилин перебував у польоті, коли пілоти повідомили про несправності і запитали дозволу повернутися на землю. Під час приземлення він втратив керування та зіткнувся з ангаром. Бомбардувальник B-17 часів Другої світової війни здійснював короткі польоти для любителів історії та авіації.