Дві облради у зверненні до Зеленського обурилися «формулою Штайнмаєра». Готові провести свої сесії на Майдані

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Тернопільська і Львівська обласні ради ухвалили звернення до президента Володимира Зеленського та керівництва держави, в якому висловили своє обурення узгодженням в Мінську так званої «формули Штайнмаєра». Про це повідомляють пресслужби облрад.

«Ми, депутати Львівської облради, заявляємо про те, що анонсовані 1 жовтня президентом України Володимиром Зеленським наміри реалізації так званої «формули Штайнмаєра» є, на нашу думку, неприкритою здачею національних інтересів і початком капітуляції України в російсько-українській війні», — йдеться в заяві.

Львівська облрада вважає, що після реалізації «формули» Україна отримає легітимізацію і тривале консервування самопроголошених адміністрацій в окремих районах Донецької і Луганської областей за допомогою виборів, а проведення наступних виборів в український парламент на цих територіях «остаточно закріпить присутність представників терористичних окупаційних адміністрацій у владі на національному рівні».

«Підтверджуємо готовність Львівської облради і пропонуємо профільним асоціаціям місцевого самоврядування України провести позачергові сесії на Майдані Незалежності або під стінами Верховної Ради. ...Вимагаємо від президента України припинити практику прийняття доленосних рішень без урахування думки суспільства та за його спиною», — наголошується в заяві.

Тернопільська обласна рада розцінює наміри щодо реалізації «формули Штайнмаєра» як здачу національних інтересів України і початок капітуляції країни. «Ми, депутати Тернопільської обласної ради, рішуче заперечуємо спроби через реалізацію так званої «формули Штайнмаєра» розміняти перспективи української державності на примарний мир ціною приниження країною-агресором, що знову зробить Україну частиною Росії», — йдеться в зверненні.

Депутати закликали органи місцевого самоврядування Тернопільської області «висловлювати свої протести проти початку капітуляції». Крім того, депутати облради ухвалили звернення до Володимира Зеленського, Верховної Ради, Кабміну і Служби безпеки про неприпустимість відведення сил і засобів Збройних сил України та інших правоохоронних органів від лінії розмежування на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.