Херсонський суд відпустив під заставу бойовика з «самооборони Севастополя»

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Херсонський міський суд звільнив з-під варти підозрюваного в участі в незаконному збройному формуванні «Самооборона Севастополя» Степана Резуника. Про це повідомляють «Крим. Реалії».

За Резуника внесли заставу розміром 240 тис. грн, а справу передали до Києва. Суд зобов’язав його прибувати на кожну вимогу до слідчого та не виїжджати з Києва без дозволу прокурора або суду, повідомляти про зміну місця проживання, здати на зберігання свій паспорт та інші документи.

ЗМІ повідомляють, що не вдається зʼясувати, хто вніс заставу за Степана Резуника, але стало відомо, що квартиру в Києві для нього орендували його адвокати.

Справа Резуника

11 червня 2019 року Резуника затримали на КПВВ «Каланчак» на кордоні з окупованим Кримом, він перебував у розшуку. Чоловік їхав на материкову Україну, аби поновити український паспорт. Слідчі повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 260 КК України (участь у діяльності непередбачуваних законом збройних формувань). Сам він стверджує, що під час окупації Криму Росією був лише «волонтером».

  • Президент Володимир Зеленський виступає за розробку концепції перехідного правосуддя для подолання наслідків збройного конфлікту на Донбасі.
  • Партія «Голос» ініціює створення спецкомісії, яка має розробити підстави для дорожньої карти, якої дотримуватимуться усі посадові особи і всі органи державної влади під час деокупації і реінтеграції Донбасу.
  • Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження про масові видачі угорських, румунських, польських і російських паспортів жителям західних областей і тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.