Карпатський заповідник заборонив Familia Perkalaba давати концерт у горах. Музиканти заявили, що «піднімуться вище»

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Карпатський заповідник заборонив Familia Perkalaba давати концерт у горах. Музиканти заявили, що «піднімуться вище»

Victor Xok / Unsplash

Адміністрація Карпатського біосферного заповідника скасувала концерт групи Familia Perkalaba, який планувалося провести 5—6 жовтня на Мармароському масиві в рамках туру «ОбʼДовбуш». Концерт відмінили через початок «сезону тиші», повідомляється у Facebook заповідника.

«Сезон тиші» — це природоохоронний захід, регулюється статтею 39 закону «Про тваринний світ». Мета — охорона ареалу проживання, міграції диких тварин під час їхнього розмноження

«До адміністрації заповідника не надходило жодних звернень чи листів про погодження проведення цього заходу на його території. Сьогодні директор заповідника терміново скликав бюро науково-технічної ради (далі бюро НТР), де висловив свою стурбованість і наполіг на неприпустимості проведення цього заходу», — йдеться в повідомленні заповідника.

В адміністрації попередили, якщо музиканти порушать заборону — працівники заповідника звернуться до поліції.

У відповідь продюсер гурту Олег Гнатів заявив theБабелю, що концерт «точно не скасують». «Захід, можливо, перенесуть на гору Петрос», — сказав Гнатів і додав, що «поки поліція добереться на гору, група вже встигне зіграти».

  • Кількість тварин, які живуть у лісах, за останні десятиріччя значно зменшилася. З 1970 року їх стало менше в два рази, йдеться у звіті Всесвітнього фонду дикої природи (WWF).
  • Орангутанг Сандра, якій суд надав частково такі ж права, як і у людей, зокрема право на свободу, переїхала в заповідник для тварин після 20 років життя в аргентинському зоопарку.