Посол України в Туреччині закликав бойкотувати готель у Стамбулі через «Кримський економічний форум»

Автор:
Люся Зеленко
Дата:
Посол України в Туреччині закликав бойкотувати готель у Стамбулі через «Кримський економічний форум»

Пресслужба президента України

Повноважний посол України Андрій Сибіга закликав до бойкоту готелю Polat Renaissance у Стамбулі, де проводився «Турецько-Кримський економічний форум». Про це дипломат повідомив у себе в Twitter.

«Надавши майданчик для проведення так званого Кримського економічного форуму, готель Polat Renaissance у Стамбулі солідаризувався з російським окупантом. Відтепер у готелі не будуть зупинятися делегації з України. Сподіваємося, українські туристи теж зроблять такі висновки», — написав Сибіга.

«Турецько-Кримський економічний форум» спочатку мав відбутися в одному з готелів мережі «Хілтон» у Стамбулі. Але посольство України в Туреччині звернулося до МЗС і місцевої влади з цього питання і закликало центральні промислові та комерційні спілки не брати участь у подібних заходах. Після набуття резонансу «Хілтон» відмовився від проведення форуму, а захід перенесли до Polat Renaissance Hotel.

  • Як відомо, Анкара не визнала анексію Криму Росією. У серпні цього року міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу повідомив, що позиція його країни з питань анексії Криму Росією і утисків кримських татар залишається незмінною.
  • З 2016 року спецслужби Туреччини викрали щонайменше 31 людину в низці країн, зокрема в Молдові, Казахстані та Україні.
  • Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив про «боротьбу» за східне Середземноморʼя на тлі мапи, де грецькі морські території були позначені як турецькі.
  • Президент Туреччини Реджеп Ердоган на спільній пресконференції за підсумками переговорів з президентом Володимиром Зеленським заявив, що його країна готова завершити переговори та приступити до створення зони вільної торгівлі між державами.