Івано-Франківська облрада виступила зі зверненням проти «формули Штайнмаєра»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Івано-Франківська обласна рада виступила зі зверненням до президента Володимира Зеленського, Верховної Ради та Кабміну проти реалізації «формули Штайнмаєра».

Депутати облради одностайно розцінили «формулу Штайнмаєра» як здачу національних інтересів країни та фактичну капітуляцію, сказано на сайті облради.

«Анонсований 1 жовтня 2019 року президентом України Володимиром Зеленським документ, підписаний учасниками Тристоронньої контактної групи у Мінську, є прихованою здачею національних інтересів України, загрожує безпеці та територіальній цілісності нашої держави та є фактичною капітуляцією України у російсько-українській війні і не гарантує встановлення миру навіть на умовах [Володимира] Путіна», — сказав перший заступник голови облради Василь Гладій.

Депутати облради вимагають від влади не надавати особливого статусу окупованим територіям і проводити вибори в місцеві ради тільки після повної деокупації Донбасу.

1 жовтня українська сторона Тристоронньої контактної групи погодила «формулу Штайнмаєра» щодо врегулювання ситуації на Донбасі, а президент Володимир Зеленський анонсував розробку нового закону про особливий статус Донбасу. Згоду на «формулу Штайнмаєра» в Києві зустріли акціями протесту під гаслом «Ні капітуляції».

У середу, 2 жовтня Зеленський провів закриту зустріч з головами фракцій парламенту з приводу погодження Україною «формули Штайнмаєра».