Вночі: Волкер дав свідчення у Конгресі, Держдеп дозволив продати Україні Javelin, українські клуби зіграли свої матчі в Лізі Європи внічию

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Волкер дав свідчення у Конгресі

Колишній спецпредставник Держдепартаменту щодо України Курт Волкер виступив у Конгресі США. Як пише CNN, під час свідчень Волкер заявив, що просив українське керівництво не втручатися у внутрішню політику Сполучених Штатів.

Волкер також розповів, що в українського уряду виникало багато питань до нього щодо затримки військової допомоги, але він не міг пояснити причини того, що відбувається. Також експредставник США повідомив Конгресу, що стурбований використанням колишнього генпрокурора Юрія Луценка в якості джерела інформації. За його словами, Луценко не заслуговує на довіру.

Держдеп дозволив продати Україні нову партію Javelin

Державний департамент США дозволив надати на продаж Україні переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin.

Держдеп схвалив поставку 150 протитанкових ракет і повʼязане з ними обладнання на суму $39,3 млн. Як уточнили в агентстві співпраці в галузі безпеки і оборони (DSCA), влада України просила продати їм 150 ракет і десять установок.

Facebook представила месенджер для Instagram

Facebook представила новий додаток для обміну повідомленнями між користувачами соцмережі Instagram під назвою Threads. Він призначений для спілкування з користувачами зі списку найближчих друзів в соцмережі. Месенджер дає змогу відправляти і отримувати текст, відео, фотографії.

Новий месенджер буде окремим додатком (подібно до Facebook Messenger). При цьому Instagram Direct буде функціонувати як раніше. У Threads є функція інформування співрозмовників про те, де перебуває користувач і чим саме він зараз займається. Додаток, зокрема, може виставляти статус користувача в автоматичному режимі на підставі його місцезнаходження.

Українські клуби зіграли внічию в Лізі Європи

Футбольні клуби «Динамо» (Київ) і «Олександрія» зіграли свої матчі внічию у другому турі Ліги Європи УЄФА.

Кияни в Швейцарії зустрічалися з місцевим «Лугано». Гра проходила з незначною перевагою «Динамо», однак відзначитися ані українській, ані швейцарській команді не вдалося. Підсумковий рахунок — 0:0. У «Динамо» тепер 4 очки, команда ділить перше місце в групі з данським «Копенгагеном».

«Олександрія» у Львові грала з бельгійським «Гентом». Господарі спершу пропустили — вже на 6-й хвилині відзначився Депуатр, але потім відігралися. Гол за «Олександрію» забив Сітало (60-та хвилина). Українська команда поки набрала 1 очко і посідає в своєму квартеті останнє місце.