Рябошапка: ГПУ перегляне закриття справи проти компанії, в якій працював син Байдена

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив, що закриття справи компанії Burisma ексміністра екології, фігурантом якої був також син колишнього віцепрезидента США Джо Байдена Хантер, буде переглянуто, як і низку інших проваджень. Про це він розповів на пресконференції.

«Зараз ми проводимо аудит тих проваджень, які здійснювалися раніше Генеральною прокуратурою. У тій сфері, про яку ви говорите, де можуть бути причетними і можуть бути фігурантами Злочевський, Курченко і інші люди, або компанії — таких проваджень півтора десятка. Ми зараз переглядаємо всі провадження, які були закриті або роздроблені, або розслідувалися раніше, для того, щоб ухвалити рішення в тих випадках, де були прийняті незаконні процесуальні рішення, переглянути їх», — відповів він на питання про притягнення до відповідальності фігурантів справи Burisma.

Відповідаючи на питання про те, якою була реакція Рябошапки на згадування його прізвища в стенограмі розмови президента Володимира Зеленського та президента США Дональда Трампа, він сказав: «Моя реакція була спокійною і професійною. Прокуратура поза політикою».

Крім того, Рябошапка зазначив, що ніхто з іноземних політиків йому не телефонував і не намагався вплинути на хід розслідування в якихось провадженнях.