У Києві перекриють рух транспорту 4—6 жовтня у зв’язку з проведенням марафону. Карта вулиць

Автор:
Люся Зеленко
Дата:

З 4 по 6 жовтня у центрі Києва буде обмежено рух авто у зв’язку з проведенням Київського міжнародного марафону 10th Wizz Air Kyiv City Marathon, через що зміняться маршрути громадського транспорту. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Організатор марафону — компанія Run Ukraine — очікує понад 17 тисяч учасників, серед яких будуть діти, люди похилого віку та з інвалідністю. Для того щоб бігуни почувалися у безпеці, у центральній частині міста перекриватимуть рух на близько 40 вулицях і трьох мостах: Північному, Гаванському та Патона.

У п’ятницю, 4 жовтня, у районі Софійської площі розпочнуть підготовчі роботи, тому вже о 21:00 буде обмежено рух Володимирським проїздом, вулицями Алли Тарасової та Малою Житомирською. Рух цими вулицями розблокують у неділю, 6 жовтня, о 22:00.

Зранку 5 жовтня для транспортного руху будуть закриті вулиці Трьохсвятительська та Володимирська (ділянка від Великої Житомирської до Софіївської). Рух ними теж буде відновлено 6 жовтня о 22:00.

Усю трасу Київського марафону — 42 км — розібʼють на умовні «ділянки», рух транспорту на яких буде відновлюватися одразу після того, як бігуни їх подолають. На трасу марафону буде допущений спецтранспорт: автомобілі поліції, швидкої, пожежної та газової служб, а також служби ліфтів.

Перелік усіх вулиць, рух якими буде обмежено, можна подивитись тут.