«Погано поінформований підліток». Шведська активістка Тунберг відповіла на критику з боку Путіна його ж словами

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Шведська екологічна активістка Грета Тунберґ змінила свій опис у Twitter, відреагувавши на критику президента Росії Володимира Путіна на свою адресу.

У профілі свого Twitter-акаунта, де користувачі зазвичай вказують інформацію про себе, вона написала: «Добрий, але погано поінформований підліток». Таким чином активістка зробила пряме відсилання на слова Путіна.

26 вересня Путін заявив, що «не поділяє загального захоплення» шведською активісткою.

«Ніхто Греті не пояснив, що сучасний світ складний і різноманітний», — сказав Путін, додавши, що впевнений у тому, що «Грета — добра дівчинка і щира дуже, але дорослі повинні зробити все, щоб не заводити підлітків і дітей в якісь крайні ситуації та не використовувати їх».

Тунберг вже реагувала схожим чином на зауваження з боку політичних лідерів. Коли президент США Дональд Трамп, іронізуючи над її промовою в ООН, назвав її «щасливою дівчиною, яка дивиться в світле і прекрасне майбутнє», Грета Тунберг вставила цю цитату у свій профіль у Twitter.

  • 23 вересня Грета Тунберг засудила світових лідерів на кліматичному саміті ООН у Нью-Йорку за неспроможність вирішити проблему зміни клімату. Вона прибула на саміт яхтою, відмовившись від перельоту, оскільки літаки шкодять довкіллю, спалюючи кисень і викидаючи вуглець.
  • В ефірі американського телеканала Fox News сталася словесна сутичка між ведучим Wire Daily Майклом Ноулзом та іншим учасником передачі Крісом Ханом. В ефірі обговорювали виступ шведської школярки-активістки Грети Тунберг на Генеральній асамблеї ООН, і Ноулз назвав дівчинку «психічно хворою шведською дитиною».