«Просив почухати спину!» Експомічниця де Ніро подала на актора до суду за ґендерну дискримінацію

Автор:
Марина Федорова
Дата:

Колишня помічниця актора Роберта де Ніро Грем Чейз Робінсон подала на нього до суду за «роки ґендерної дискримінації та знущань». Жінка вимагає $12 млн компенсації, повідомляє BBC.

Скаргу Робінсон направила до Окружного суду Нью-Йорка. У документі йдеться, що де Ніро «піддавав її бестактному фізичному контакту, недоречно жартував на її адресу, примушував виконувати суто жіночу роботу, таку як прибирати білизну, пилососити».

За словами позивачки, за роботу актор платив їй менше, ніж помічникам-чоловікам. Вона також зазначила, що де Ніро відмовлявся платити за понаднормову роботу. «Нетактовний фізичний контакт» призвів до того, що він просив мене «почухати спину, застебнути сорочку, полагодити комір, завʼязати краватку та підштовхнути його, щоб він прокинувся», — заявила Робінсон.

У скарзі вона уточнила, що коли заговорила з де Ніро про своє бажання покинути цю роботу, актор почав погрожувати, що зіпсує їй репутацію. Робінсон все ж звільнилася у квітні 2019 року.

«Актор подав позов на міс Робінсон, в якому він охарактеризував її як «злодійку і неробу», — повідомляється в скарзі. Адвокат де Ніро заявив, що звинувачення, висунуті Грем Чейз Робінсон проти Роберта де Ніро, «абсурдні».

  • Де Ніро вилаяв президента США та його прихильників в прямому ефірі, заявивши, що Трамп «не повинен бути президентом, крапка».
  • 23 червня Роберт де Ніро знявся в антиросійському ролику, в якому звинуватив президента США Дональда Трампа в змові з Москвою. Також у ролику знялися актори Мартін Шин, Лоуренс Фішборн, Софія Буш, письменник Стівен Кінг та інші знаменитості.