Новим головою ЦВК став Олег Діденко

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Новим головою ЦВК став Олег Діденко

Олег Діденко.

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Новий склад Центральної виборчої комісії на своєму першому засіданні висунув єдиним кандидатом на посаду голови ЦВК Олега Діденка, який був членом попереднього складу Центрвиборчкому.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Пізніше його кандидатуру одноголосно підтримали 16 членів Центрвиборчкому.

Заступником Діденко обрали Сергія Дубовика від «Опозиційної платформи — За життя», який також має досвід роботи в ЦВК, а секретаркою стала Олена Гатаулліна («Слуга народу»). До цього вона працювала в управлінні справами апарату Верховної Ради та займала посаду заступниці начальника юридичного відділу секретаріату «Європейської солідарності».

  • Уранці 13 вересня Верховна Рада розпустила Центральну виборчу комісію. За проголосував 341 депутат, проти — 41.
  • У поданні президента Володимира Зеленського йдеться, що попередній склад ЦВК демонстрував політичну упередженість. Причиною Зеленський зазначив ситуацію на 169-му окрузі, де суд скасував реєстрацію Олександра Куницького, який виграв на виборах від «Слуги народу».
  • 4 жовтня Верховна Рада затвердила новий склад Центральної виборчої комісії. До складу ЦВК увійшли 12 представників від «Слуги народу», два від «Опозиційної платформи — За життя» і по одному від «Європейської солідарності», «Голосу» і «Батьківщини». Діденко пройшов у ЦВК від «Слуги народу».