Екснардеп Пашинський назвав вручення йому підозри помстою Портнова

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колишній депутат Верховної Ради Сергій Пашинський (фракція «Народний фронт»), якому повідомили про підозру у заподіянні тілесних ушкоджень у 2016 році, заявив, що стару справу проти нього «реанімували» під тиском ексзаступника глави Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова.

Про це він написав у Facebook.

«Сьогодні слідчі ДБР вручили мені підозру у старій справі — «справі Хімікуса», вирішується питання про взяття мене під варту. Переконаний, що реанімація справи і спроба посадити мене до вʼязниці — це помста Портнова», — написав він.

Пашинський назвав справу сфабрикованою і помстою за те, що після Революції гідності Портнов «розпрощався з вкраденими активами».

«Сьогодні Портнов знову отримав можливість впливати на правоохоронну та судову системи — фабрикувати справи, підминати під себе право і закон, переслідувати і зводити особисті рахунки», — написав Пашинський.

Він додав, що його дії щодо «кримінального елемента» Вʼячеслава Хімікуса, якому він в грудні 2016 року прострілив ногу, були законними і він не шкодує з цього приводу.

  • 31 грудня 2016 року на трасі в одному з сіл Київської області стався словесний конфлікт між народним депутатом Пашинським та місцевим жителем Вʼячеславом Хімікусом. Останній в результаті отримав кульове поранення ноги. Під час розслідування нардеп стверджував, що це був самозахист. За версією пораненого, зброю депутат застосував невиправдано. Після двох років розслідування потерпілий Хімікус сам став підозрюваним. У листопаді 2018 року поліція оголосила йому підозру в хуліганстві у цій справі, а Пашинському повернули його пістолет.
  • 4 жовтня Пашинському повідомили про підозру у заподіянні тілесних ушкоджень через інцидент 2016 року.