Депутати міськради Кропивницького виступили проти «формули Штайнмаєра» і звернулися до Зеленського

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Депутати міської ради у Кропивницькому на позачерговому засіданні ухвалили звернення до президента Володимира Зеленського щодо «формули Штайнмаєра». Про це повідомляє місцевий ресурс «Гречка».

«Ми, депутати міської ради міста Кропивницького, рішуче застерігаємо від спроб використання так званої формули Штайнмаєра, що може призвести до втрати державності та територіальної цілісності країни. Закликаємо припинити практику прийняття доленосних для держави рішень без урахування думки суспільства. Закликаємо керівництво держави та провідні політичні сили організувати круглий стіл для напрацювання спільної загальнодержавної стратегії на перемовинах щодо російської агресії на Сході України та подальшої долі тимчасово окупованих територій», — зазначив громадський активіст Дмитро Завражний.

У самому зверненні патріотів закликали заблокувати прийняття нової редакції та не допустити продовження дії закону про особливий статус Донбасу, а також не допустити проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях до виведення військ Росії і роззброєння незаконних бандформувань.

Текст «формули Штайнмаєра»

  • Закон набуває чинності о 20:00 за місцевим часом у день голосування на дострокових місцевих виборах в окремих районах Донецької і Луганської областей, які призначені і проведені відповідно до Конституції України і спеціального закону України, що регулює проведення місцевих виборів у зазначених районах. Він діятиме тимчасово до дня публікації остаточних висновків місією Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ зі спостереження за виборами, на основі сформованої практики БДІПЛ ОБСЄ, про відповідність в цілому дострокових місцевих виборів стандартам ОБСЄ та міжнародним стандартам демократичних виборів, а також українському законодавству, і в яких міститься відповідь на питання, погоджене в «нормандському форматі», схвалене у Тристоронній контактній групі і направлене Україною в її запрошенні і Діючим головою ОБСЄ Директору БДІПЛ.

    Цей закон продовжує діяти на постійній основі у разі, якщо в остаточному звіті БДІПЛ ОБСЄ згідно з усталеною практикою приходить до висновку про те, що дострокові місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей були проведені в цілому відповідно до стандартів ОБСЄ та українського законодавства, відповідаючи на питання, погоджене в «нормандському форматі», схвалене у Тристоронній контактній групі і направлене Україною в її запрошенні і Діючим головою ОБСЄ Директору БДІПЛ.