Поїздку в метро Рима можна сплатити 30 пластиковими пляшками

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Влада Рима запустила акцію, в рамках якої проїзд у метро можна буде оплатити за допомогою пластикових пляшок. Проїзд в один бік, який коштує €1,5, можна буде сплатити 30 пляшками, передає Euronews.

Акція отримала назву +Ricicli +Viaggi, що означає «більше переробляєш — більше подорожуєш». Пляшку можна обміняти на кредит у пʼять центів, накопичивши які, можна оплатити проїзд.

Отриманий квиток можна використовувати для поїздки в метро або на автобусі протягом 100 хвилин.

Причиною такого рішення влада назвала те, що Вічне місто практично повністю завалене сміттям. Апарати з прийому пляшок поки що стоять лише на трьох станціях. Сам проєкт, який знаходиться в тестовому режимі, пропрацює 12 місяців.

  • Голландська некомерційна екологічна організація The Ocean Cleanup розробила технологію для збору пластикового сміття в океані. Це 600-метрова система очищення океану, яка збирає з поверхні води пластик, рибальські сітки і мікрочастинки сміття.
  • За даними морських біологів, які протягом шести років вивчали масштаби проблеми екології, рівень мікропластику в Середземному морі підвищується з кожним роком.