Трамп заборонив іммігрантам вʼїзд до США, якщо ті не оплатять собі медичну страховку

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Згідно з заявою, підписаною президентом Трампом, іммігрантам, які подають документи на отримання віз до США, буде заборонено вʼїзд до країни, якщо вони не доведуть, що можуть забезпечити собі медичну допомогу протягом 30 днів після вʼїзду або самі не зможуть оплатити її, повідомляє The Guardian.

Нове правило, яке набуває чинності 3 листопада, застосовуватиметься до людей, які хочуть отримати імміграційні візи, а не до тих, хто вже у США. Це не стосується тих, хто шукає притулку, біженців чи дітей.

Але це стосуватиметься подружжя та батьків громадян США і може вплинути на сім’ї, які намагаються привезти батьків до США.

Адміністрація Трампа намагається відійти від сімейної імміграційної системи. У заяві Білого дому сказано, що надто багато негромадян США скористалися «щедрими програмами охорони здоровʼя» в країні, і що іммігранти сприяють виникненню проблеми «компенсування витрат на охорону здоровʼя».

Ця зміна відповідає політиці Трампа зі зменшення кількості мігрантів у США, а також з ускладнення процедури з отримання громадянства Сполучених Штатів.