Поліція Китаю закликала блогерів не заважати роботі нового аеропорту. За день там побувало 85 тис. осіб

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Китайська поліція просить блогерів не заважати своїми зйомками в новому міжнародному аеропорту «Дасін», пише видання South China Morning Post.

Повідомляється, що від дня відкриття аеропорт в середньому відвідувало 15 тисяч людей на день, проте ситуація ускладнилася під час вихідних на честь Дня утворення КНР.

Наприклад, у вівторок з аеропорту вилетіли 5 667 осіб, тоді як просто відвідати нову споруду прибуло 85 тисяч осіб.

Поліція заявляє, що багато хто приїжджає в аеропорт тільки заради того, щоб зробити фотознімок або записати відео для соціальних мереж. При цьому туристи і блогери займали паркувальні місця і створювали інші перешкоди для роботи.

«Перша категорія — це туристи, які довго фотографуються в зоні висадки пасажирів перед входом в аеропорт. Таким чином вони займають місця на парковці. Друга — ті, хто фотографує під час прогулянки по східно-західному мосту, де автомобілі іноді припарковані в смузі рухомих транспортних засобів. Це може легко призвести до дорожньо-транспортних пригод і загрожує безпеці», — розповів заступник начальника місцевої поліції Лінь Шанью.

У Китаї, за 46 км від Пекіна відкрився найбільший аеропорт «Дасін» у формі морської зірки. Будівлю проєктувало британське архітектурне бюро Zaha Hadid Architects.

Вартість проєкту склала $11 млрд, а площа аеропорту — 700 тис. кв. м, або близько 98 футбольних полів. Для будівництва аеропорту знесли 11 населених пунктів, ще 24 перенесли через передбачуваний рівень шуму. Планується, що число пасажирів «Дасіна» до 2025 року досягне 72 млн осіб щорічно.