Депутати Хмельницької облради виступили проти реалізації «формули Штайнмаєра»

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Депутати Хмельницької обласної ради звернулися до президента Володимира Зеленського та Верховної Ради із закликом не допустити реалізації «формули Штайнмаєра». Про це йдеться сайті відомства.

Всього на засіданні були присутні 44 депутати. Головувала на ньому перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук.

«Ми, депутати Хмельницької обласної ради, від імені наших виборців категорично проти реалізувати так звану «формулу Штайнмаєра», за якою, відповідно до Мінських угод, запроваджується особливий статус Донбасу», — йдеться в повідомленні.

Згідно з текстом звернення, нардепів і президента закликають «За жодних умов не допустити надання особливого статусу окупованим територіям ні за так званою «формулою Штайнмаєра», ні шляхом внесення змін до законодавства України».

Більше того, депутати обласної ради вимагають позбавити громадянства всіх, хто «зрадив Українську державу, працював на окупаційну адміністрацію, брав участь у бойових діях проти українських підрозділів та здійснював інші злочини».

Текст «формули Штайнмаєра»

  • Закон набуває чинності о 20:00 за місцевим часом у день голосування на дострокових місцевих виборах в окремих районах Донецької і Луганської областей, які призначені і проведені відповідно до Конституції України і спеціального закону України, що регулює проведення місцевих виборів у зазначених районах. Він діятиме тимчасово до дня публікації остаточних висновків місією Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ зі спостереження за виборами, на основі сформованої практики БДІПЛ ОБСЄ, про відповідність в цілому дострокових місцевих виборів стандартам ОБСЄ та міжнародним стандартам демократичних виборів, а також українському законодавству, і в яких міститься відповідь на питання, погоджене в «нормандському форматі», схвалене у Тристоронній контактній групі і направлене Україною в її запрошенні і Діючим головою ОБСЄ Директору БДІПЛ.

    Цей закон продовжує діяти на постійній основі у разі, якщо в остаточному звіті БДІПЛ ОБСЄ згідно з усталеною практикою приходить до висновку про те, що дострокові місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей були проведені в цілому відповідно до стандартів ОБСЄ та українського законодавства, відповідаючи на питання, погоджене в «нормандському форматі», схвалене у Тристоронній контактній групі і направлене Україною в її запрошенні і Діючим головою ОБСЄ Директору БДІПЛ.