«Почалась якась маніпуляція». Мендель висловилася про агресивну поведінку стосовно журналістів

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Речниця президента Володимира Зеленського Юлія Мендель висловилася про свою агресивну поведінку стосовно журналістів. Хвилю невдоволення вона назвала маніпуляцією, а також розповіла про майбутню зустріч із журналістом Сергієм Андрушком. Відео опубліковано на сторінці BIHUS.info у Facebоok.

«Наскільки я зрозуміла, якщо зі мною звʼязалися з комітету зі свободи слова, ми повинні зустрітися з паном Андрушком, який зі мною звʼязувався, але жодного разу не порушував тему вибачень або якихось образ. Я розумію ситуацію з Крістофером Міллером. Я не знаю третього журналіста. Почалася якась маніпуляція: мені почали говорити вже відверто абсурдні речі, мовляв, я когось там домагалася», — зазначила вона.

При цьому, говорячи про свободу слова, Мендель закликала громадськість розуміти, де «закінчується дискусія і починається просто цькування».

«Я розумію, що Андрушко отримав досить резонансний сюжет. Найбільш резонансний, який він коли-небудь отримував. Але рівень цього цькування не має нічого спільного з питаннями свободи слова. І коли вчора принесли нашийник і намордник під Офіс президента, і це підтримав Михайло Ткач, журналіст. Давайте говорити не просто про свободу слова, але й про стандарти журналістики», — підкреслила вона.

У той же час Мендель уточнила, що готова шукати спільну мову і налагоджувати діалог з представниками ЗМІ.

«Якщо у мене і була якась неправильна поведінка, вона не повинна викликати такий рівень цькування», — сказала вона.

Чому скаржаться на Мендель

У четвер, 26 вересня, журналіст програми «Схеми: корупція в деталях» Михайло Ткач опублікував у своєму Facebook кадри, на яких речниця президента Юлія Мендель відштовхнула журналіста «Радіо Свобода» Сергія Андрушка, коли той намагався поставити запитання голові Офісу президента Андрію Богдану. Багато журналістів обурилися вчинком Мендель.

Сама Мендель заявила, що не штовхала Андрушка, а зупинила його. «На відео видно, що я його не штовхала й не кидалася, а зупиняла. Хочемо цивілізованої поведінки — давайте на цивілізоване «ні» не накидатися на делегацію заради красивої картинки», — написала вона у Facebook.