«Журналіст сам кидався». Мендель не вважає, що зробила «щось критичне», коли відштовхнула Андрушка

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Прессекретарка Володимира Зеленського Юлія Мендель не вважає, що зробила «щось критичне» своєю агресивною поведінкою щодо журналістів. Вона впевнена, що журналіст Сергій Андрушко «сам кидався», коли намагався поставити запитання голові Офісу президента Андрію Богдану. Про це Мендель розповіла у програмі «Світське життя».

«Я не вважаю, що зробила щось критичне — це раз. По-друге, журналіст сам кидався. Ви не побачите цього в жодній цивілізованій країні, щоб людина кидалася настільки. Коли мені говорять, що я його штовхала, вибачте, я могла просто впасти під ним, якби я не відштовхувала. Я не те що відштовхувала, я просто робила якийсь опір, наскільки це можна робити цей опір. І мені здається, якщо вже попросили журналіста не ставити запитань, бо зараз у президента дуже насичений графік... Ви розумієте, для нього це один бліц, для нас таких бліців — тисячі», — розповіла Мендель.

Говорячи про ситуацію довкола скандалу та про те, як вона «захищала» президента та його команду від незручних запитань, Юлія Мендель також пожартувала, що тепер могла б надіслати своє резюме на посаду секретаря Ради національної безпеки та оборони.

Що сталося?

У четвер, 26 вересня, журналіст програми «Схеми: корупція в деталях» Михайло Ткач опублікував у своєму Facebook кадри, на яких речниця президента Юлія Мендель відштовхнула журналіста «Радіо Свобода» Сергія Андрушка, коли той намагався поставити запитання голові Офісу президента Андрію Богдану. Багато журналістів обурилися вчинком Мендель.

Сама Мендель заявила, що не штовхала Андрушка, а зупинила його. «На відео видно, що я його не штовхала й не кидалася, а зупиняла. Хочемо цивілізованої поведінки — давайте на цивілізоване «ні» не накидатися на делегацію заради красивої картинки», — написала вона у Facebook.