Принц Гаррі звинувачує таблоїди у незаконному переслідуванні та хакерстві

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Герцог Сассекський принц Гаррі, який разом з дружиною Меган Маркл подали до суду на британські таблоїди, звинувачує жовту пресу в незаконному переслідуванні та хакерстві. За його словами, це тривало протягом багатьох років, передає The Guardian.

Зокрема, принц Гаррі стверджує, що The Sun і News of the World встановили за ним масштабне стеження, яке тривало понад 20 років.

Також працівників таблоїдів звинувачують у незаконному прослуховуванні голосової пошти принца Гаррі та в булінгу.

Зокрема, принц Гаррі згадав свою матір, принцесу Діану, яка загинула в 1997 році, коли за нею гналися журналісти-папараці.

Юристи герцога Сассекського вважають, що у чоловіка можуть виникнути проблеми з подачею позову. Відповідно до британського законодавства, є шість років з моменту виявлення порушення конфіденційності, щоб подати позов.

Що сталося?

The Mail on Sunday випустила кілька публікацій, в яких згадувався батько герцогині Томас Маркл і містилися фотографії папараці, коли він нібито відвідував інтернет-кафе, щоб почитати про заручини своєї дочки з принцом Гаррі. Таблоїд публікував матеріали про використання королівським подружжям приватних літаків, а також витрати в розмірі 2,4 млн. фунтів бюджетних коштів на ремонт їхньої заміської резиденції Фрогмор-хаус.

У лютому 2019 року The Mail on Sunday опублікувала лист Меган Маркл до батька Томаса, нібито відправлений у серпні 2018 року. У тексті вона, зокрема, звинувачує його в тому, що він розбив її серце, коли дав інтервʼю пресі, в якому неприязно відгукнувся про її чоловіка.

Прессекретар газети заявив у відповідь, що видання готове захищатися в судах. «Ми категорично заперечуємо, що лист герцогині був відредагований будь-яким способом, який змінив його зміст», — йдеться в заяві видання.