Читає з учнями реп: найкращим учителем року в Україні стала Наталія Кідалова з Мелітополя

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
Читає з учнями реп: найкращим учителем року в Україні стала Наталія Кідалова з Мелітополя

Фото з сайту Освіторія

Найкращим учителем України 2019 року стала Наталія Кідалова з міста Мелітополь Запорізької області. Вона отримала Національну премію Global Teacher Prize Ukraine, повідомляє «Освіторія».

Наталія Кідалова викладає англійську мову та українську мову і літературу в мелітопольській спеціалізованій школі І—ІІІ ступенів № 23.

«Її педагогічний стаж — 23 роки. Ще 15 років тому впроваджувала в школі новаторські методики навчання і наважувалася креативно викладати українську літературу. На її уроках замість того, щоб зазубрювати поезії Шевченка, учні могли читати реп», — написано про переможницю.

Наталія Кідалова отримає 250 тис. гривень, поїздку в Дубай на Global Education and Skills Forum 2020 та один рік безкоштовного навчання від проєкту «Освіторія».

«Все робити «по любові» — головний інгредієнт успіху. Мій досвід учителювання переважно казковий. Пам’ятаєте казку Андерсена «Принцеса на горошині»? Так от, я — та горошина, яка не дає заспокоїтися, завжди надихає і учнів, і колег, і себе на вихід із зони комфорту, закликає не зупинятися і не задовольнятися тим, що є», — каже Наталя Кідалова про себе.

Усього цьогоріч на премію номінували майже три тисячі українських педагогів.

Вручення премії відбувається втретє і вперше перемогла жінка. Хоча щороку серед номінантів більше жінок — 90 %, а чоловіків лише 10 %, що відповідає пропорції жінок/чоловіків, які працюють в Україні вчителями.

2017 року найкращим учителем став Паул Пшенічка — учитель фізики з Чернівців, а торік — Олександр Жук — учитель інформатики із Запоріжжя.