Саудівська Аравія дозволить неодруженим іноземцям зупинятися в одному готельному номері

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Саудівська Аравія планує скасувати вимогу, відповідно до якої чоловіки та жінки, які відвідують королівство, повинні довести, що вони одружені, для проживання в одному готельному номері. Це — частина політики влади, спрямованої на те, щоб відкрити країну для туризму, повідомляє Bloomberg.

Згідно з офіційним повідомленням Саудівської комісії з туризму і національної спадщини, у той час, як сімʼям з Саудівської Аравії все ще доведеться предʼявляти документи про заміжжя, іноземним відвідувачам потрібно буде надати лише паспорт.

Наслідний принц Мухаммед бен Салман три роки тому пообіцяв розвивати туристичний напрям в країні, відмовившись від суворої політики, коли візи видавали лише для ділових поїздок, релігійних прощ та сімейних зустрічей.

Минулого місяця Саудівська Аравія оголосила про те, що скасує свій суворий дрес-код для жінок-іноземок.

  • В останні роки Саудівська Аравія провела серію соціальних реформ, головно стосовно жінок. Їм дозволили водити машини, що поклало кінець багаторічній забороні в королівстві. Саудівським жінкам було дозволено виїжджати з країни без супроводу чоловіка і подавати заяву на отримання паспорта.
  • Саудівська Аравія вперше вирішила почати видачу туристичних віз. Серед 49 країн, на які поширюватиметься ця ініціатива, є Україна.
  • Міністерство оборони Саудівської Аравії вперше дозволило жінкам служити в армії у вищих військових званнях: молодших капралів, капралів та сержантів.