У Криму оголосили тендер на закупівлю судна для екіпажу сейнера «Норд». Його у 2018 році затримали українські прикордонники

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Влада анексованого Росією Криму оголосила повторний тендер на закупівлю риболовецького судна для екіпажу сейнера «Норд», який повернувся на територію півострова після затримання Держприкордонслужбою України навесні 2018 року. Про це пишуть «Крим.Реалії».

Тендер оголосили 4 жовтня. У кримському «Міністерстві транспорту» запевняють, що «параметри нового судна були узгоджені з моряками на робочій зустрічі.

«На зустрічі екіпажу були запропоновані до узгодження характеристики судна, що відповідають параметрам судна «Норд», а також запропоновано розглянути питання про працевлаштування на запланованому до закупівлі сейнері», — запевняють у «Мінтрансі».

Це третя спроба провести тендер. За результатами першої заявлене для продажу судно не відповідало технічним завданням. За підсумками другого конкурсу було виявлено невідповідність ціни, яку запропонував учасник закупівлі, ринковій вартості судна.

Про що йдеться?

Судно «Норд» під прапором Росії затримали в Азовському морі 25 березня 2018 року. На ньому перебували десять моряків. У квітні того року Приморський райсуд Маріуполя Донецької області оштрафував їх за незаконний перетин кордону. Капітана судна Володимира Горбенка звинуватили в порушенні порядку вʼїзду і виїзду з окупованої території та незаконному вилові риби.