Продовження війни на Донбасі та реакція Заходу. У «Слузі народу» заявили про наслідки відмови України від «формули Штайнмаєра»

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Продовження війни на Донбасі та реакція Заходу. У «Слузі народу» заявили про наслідки відмови України від «формули Штайнмаєра»

Синиця Олександр / УНІАН

Відмова від «формули Штайнмаєра» матиме серйозні наслідки для України. Про це заявив голова комітету Верховної Ради у закордонних справах Богдан Яременко («Слуга народу») в інтервʼю РБК-Україна.

За його словами, згода України на «формулу Штайнмаєра» не зобовʼязує нашу країну, а «показує певну позицію». «Ми повинні її дотримуватися. Щось подібне вже зафіксовано в Мінських домовленостях. І самі Мінські домовленості, хоча з моєї точки зору і не є міжнародним договором, але політично вони нас зобовʼязують», — пояснив Яременко.

Він додав, що «без певних наслідків» Україна не зможе відмовитися від імплементації «формули». «Формулювання в законі повинно відображати суть узгодженої «формули Штайнмаєра». Якщо ми позиціонуємо себе як серйозні міжнародні гравці, які не просто звинувачують Росію в тому, що вона не дотримується слова, але й самі дотримуються даного нами слова, то ми не можемо запропонувати редакцію, яка змінювала б суть домовленості. Це матиме наслідки не тільки у вигляді реакції Росії та продовження війни, але викличе і реакцію Заходу», — додав нардеп.