У «Слузі народу» заявили, що бойовики можуть залишитися на Донбасі за умови здачі зброї

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Верифікувати виведення російських військ із території окупованого Донбасу будуть представники Організації з безпеки та співпраці в Європі (ОБСЄ). Про це заявив голова комітету Верховної Ради у закордонних справах Богдан Яременко («Слуга народу») в інтервʼю РБК-Україна.

«У нас верифікатор тільки один — ОБСЄ. Ніякого іншого механізму в нас немає. Як саме це буде реалізовуватися — питання обговорень. ОБСЄ присутня на всіх переговорах», — заявив нардеп.

З його слів, за імплементації «формули Штайнмаєра» Росія повинна вивести свої війська з усієї території Донбасу. «Це має стати частиною домовленостей, які повинна виконати російська сторона, і без цього рухатися до політичної частини буде просто неможливо. Якщо Росія хоче миру — вона піде на це, якщо не хоче — тоді всім на світі стане очевидно, хто саме зриває мирний процес», — зауважив голова комітету.

Він також додав, що «місцеві бойовики» можуть залишитися за умови роззброєння. «Це проблема Росії і цих людей. Захочуть вийти разом з виведенням російського озброєння, командних структур — нехай виходять. Вирішать залишитися в ОРДЛО без зброї — нехай залишаються», — додав Яременко.